Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Αμάζευτος Καζαμίας 2013.Νοέμβριος ή αλλιώς Πάτμος γίναμε!

Στον σχηματισμό δικογραφίας για τρία κακουργήματα προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία σε βάρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ο Κύκλος της Βλαχέρνας» που όπως αποκαλύφτηκε   έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο για να επιδοτήσει απίστευτες ή και ανύπαρκτες δραστηριότητες.
Στην δικογραφία, 14 μέλη της αμαρτωλής ΜΚΟ κατηγορούνται για 3 κακουργήματα: κακουργηματική απάτη, απάτη εις βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., κατά την περίοδο 2000 έως 2010, στα ταμεία του «Κύκλου της Βλαχέρνας»
εισέρρευσαν συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ από δημόσιο χρήμα, ενώ στο βιβλίο Εσόδων-Εξόδων έχουν καταχωρηθεί 6,5 εκατ.
Τα μέλη του Κύκλου της Βλαχέρνας κατάφερναν να πάρουν αυτά τα χρήματα από το δημόσιο και επιδοτήσεις για να χρηματοδοτήσουν απίστευτες δραστηριότητες, όπως ταξίδια στο εξωτερικό,αγορές ταχυπλόων,κατασκευή και λειτουργία πολυτελέστατων καφέ στο κέντρο της πόλης,χορηγίες και κάλυψη προεκλογικού αγώνα υποψηφίων σε δημοτικές και βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, φέρεται να έδωσαν 600.000 ευρώ για αγορά αερόστατου,με σκοπό την παρακολούθηση της ρύπανσης της περιοχής. Επισήμως, η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της «θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον» και στα πλαίσια αυτά διοργάνωσε συνολικά εννέα πολυδάπανα συμπόσια.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως σε συμπόσιο στα Πράμαντα η ΜΚΟ επιχορηγήθηκε με μεγάλο ποσό, χωρίς όμως ποτέ να πραγματοποιηθεί το ταξίδι και χωρίς φυσικά να επιστραφεί το ποσό στο Δημόσιο.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο «Κύκλος της Βλαχέρνας» έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού.
H ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο στις οικίες των μελών της «αμαρτωλής ΜΚΟ», κατέσχεσε στοιχεία, και άνοιξε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μόνο σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του «Κύκλου της Βλαχέρνας» σε τράπεζα στο Λονδίνο εμφανίζονται εισροές 4,2 εκατ. ευρώ από δημόσια και ιδιωτικά νομικά πρόσωπα, ελληνικά και ξένα, με τη μορφή χορηγίας. Το ποσό αυτό δεν είχε δηλωθεί. Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτων στον Βράχο Πρεβέζης,στα Σύββοτα ,στην Πάργα και στα Ζαγοροχώρια τα οποία αγόρασαν μέλη της ΜΚΟ μέσω off shore εταιρειών.
Να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μελών της ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου