Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ζητείται σοβαρότης ή έστω σοβαροφάνεια(συνεχές update,έχω ρέντα)

 Το πρώτο, πές το blog,πες το site για την Άρτα,το ανακάλυψα όντας μακρυά από την Άρτα και ήταν το Artinoi.gr του Κατσαδωράκη.Είχα ενθουσιαστεί τότε!Έψαχνα μέσα από ανώνυμες και επώνυμες καταχωρήσεις στα διάφορα topics να βρω ειδήσεις ,κουτσομπολιά , πληροφορίες που δεν τις είχε πάρει το αυτί μου και να φανταστώ πόσα πράγματα θα κάνω άμα τη επιστροφή μου . Ήταν ο ομφάλιος λώρος με την πόλη μου, έτσι το βίωνα . Από  τότε αναζητούσα για τα Αρτινά δρώμενα,το προσωπικό ύφος γραφής του καθενός , όχι το τυποποιημένο . Έστω και ανορθόγραφα , προτιμούσα να διαβάσω κάτι όπως το κατεβάζει η κούτρα ενός συντοπίτη μου . Στο artinoi.gr δεν γινόταν αποδελτίωση . Τα δελτία τύπου του Δήμου ήταν ελάχιστα τότε και χανόντουσαν στα όσα γράφανε οι χρήστες . Μετά ανακάλυψα το Κεντρί. Ποιοί το  είχαν, ποιοί γράφανε , ποιός ο σκοπός τους(πολιτικός-κομματικός) δε με απασχόλησε , γιατί κι αυτοί είχαν χαρακτηριστικό τρόπο γραφής . Κι αυτό έκλεισε μια μέρα.Την υπογραφή κάτω από όσα γράφανε τη συνάντησα  στον Στάθη τον Μπαρτζώκα  με τα "ταξιδιωτικά" αρχικώς και στον Τηλεβόα του Γρηγόρη του Τατσιόπουλου.Από τους παραπάνω κανέναν
δε γνωρίζω προσωπικώς , έχουν γίνει όμως
"φιλαράκια" μου γιατί τους διαβάζω και μου αρέσει ο τρόπος γραφής τους . Διαβάζω όλες τις τοπικές εφημερίδες ,ή καλύτερα τις φυλλομετρώ μάλλον , γιατί κάθε φορά που ξεκινώ να διαβάσω κάτι,είναι σα να βλέπω Δελτίο Ειδήσεων στην ΥΕΝΕΔ. Δεν αμφιβάλω , έχουν κι αυτοί το target group τους . Εκτιμώ όμως ιδιαίτερα το χιούμορ και την αμεσότητα στη γραφή , κάτι το οποίο δυστυχώς δεν βρίσκω σε άλλα  blog.Το Οδός Αρταίων ήταν πολύ συμπαθητικό , αλλά σταμάτησε κι αυτό.Τη gnomi.gr του Γκέτση τη διάβαζα από περιέργεια να δω μέχρι που θα τραβούσε η κόντρα με τον νυν Δήμαρχο,μέχρι που μας είπε φάτσα κάρτα : εγώ σαν τον έφερα , εγώ τον ανέδειξα , του πλήρωνα τα κεράσματα στις προηγούμενες εκλογές,τώρα αποφάσισα πως δεν κάνει για σας ,γι'αυτό τον πολεμάω να πέσει . Και μετά με λέτε εμένα αστείο με τις βλακείες που γράφω ; Όσον αφορά εμένα , γράφω σα να κρατώ ημερολόγιο και η επισκεψιμότητα διατηρείται σε επίπεδα που δε μου επιτρέπει να κατέβω υποψήφιος για δήμαρχος . Όχι ακόμα τουλάχιστον.
 O Γρηγόρης του Τηλεβόα, με στενοχώρησε και δεν το ξέρει :Σε μια καταχώρηση πριν από ένα,  μπορεί και δυο χρόνια,τα'χωσε κανονικά για μια ανακοίνωση μιας αποκριάτικης επιτροπής , της Πρέβεζας ήτανε,της Λευκάδας ήτανε , δε θυμάμαι , επειδή μεσούσης κρίσης διαφημίζανε τον χορό τους και την συνεστίασή τους . Και λέω τότε , για κάτσε ρε Γρηγόρη , εμείς εδώ έχουμε δυο τέτοιες επιτροπές , μια το κομιτάτο και μια των γυναικών ,σ'αυτούς γιατί δεν τα χώνεις που το γλεντάνε;Σε πηγάδι κατουρήσανε οι όμοροι Δήμοι;Πας μη Αρτινός βάρβαρος;Άσε που δεν έχουμε βρε Γρηγόρη δικαίωμα να σχολιάζουμε τον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος,εν μέσω κρίσης,ούτε καν στον πόλεμο! Τουλάχιστον εσύ το ξέρεις αυτό που έχεις επώνυμο , σοβαρό blog.Εγώ ο ανώνυμος,μπορώ να γράφω και χαμάρες.
 Με επαναφέρω στην (σοβαρή ) τάξη και συνεχίζω . Ο δεύτερος λόγος που με στενοχωρεί ο Γρηγόρης,είναι που πολύ σπάνια συναντώ τα δικά του τα γραπτά στο blog.Χάνομαι μέσα σε τόσες αναρτήσεις για να βρω ένα δικό του σχόλιο,αυτό που ξεκινάει με το "σημ. Τηλεβόα"Το΄χεις βάψει το site βρε Γρηγόρη(που αυτό από μόνο του δεν είναι κακό,την πολιτική έκφραση και ενασχόληση δεν την κατακρίνω και μπορεί να πάει χέρι χέρι με την κοινωνική)αλλά σε έχασα βρε Γρηγόρη...
  Και πάω στον Στάθη ο οποίος προχθές ανάρτησε:"Έχουν δημιουργηθεί διάφορα Αρτινά blogs τα οποία σχολιάζουν συνήθως αρνητικά τα συμβαίνοντα στην πόλη. Παιδιά, προτάσεις... Το να πετάς πέτρες στα τζάμια είναι το μόνο εύκολο."
 Απάντηση από ένα Αρτινό blog το δικό μου δηλαδή:Το να πετάς πέτρες στα τζάμια (έστω και μεταφορικώς)είναι βανδαλισμός,δεν είναι καθόλου εύκολο και στην μικρή πόλη που ζούμε  ο ουδός πυροδότησης είναι  πολύ μεγάλος.Ο αρνητικός σχολιασμός προκύπτει ένεκα διαφωνίας.Φυσικά όχι με τον καθέναν προσωπικώς.Και όχι επί τούτου,έτσι για να υπάρχει  αρνητισμός.
 Προτάσεις:λίγα έργα για πολλούς,όχι πολλά έργα για λίγους.Κατά τη γνώμη μου,το'χω επαναλάβει σε αναρτήσεις αλλά μάλλον παρερμηνεύεται εν μέσω χωρατών,η Άρτα δεν χρειάζεται συντριβάνι,ούτε πρέπει να υιοθετήσει άλλα ορφανά διατηρητέα που κινδυνεύουν από εγκατάληψη.Αν περισσεύουν χρήματα πάω πάσο,μαζί σας κι εγώ,να αγοραστεί όλη η Σκουφά και να εξοραϊστεί ότι υπάρχει και δεν υπάρχει.Αλλά βρε Στάθη(μου επιτρέπεις την οικειότητα πιστεύω)με στοιχειώνει η ιστορία δυο Αρτινών μανάδων,νεαρών,που ενώ ήταν φίλες δεν μιλιούνται πλέον επειδή της μιας το παιδάκι το πήραν (μετά από παρέμβαση) στο δημοτικό παιδικό σταθμό,ενώ της δεύτερης όχι.Τα χρήματα όλα σε παιδικούς σταθμούς,σχολεία,χώρους αθλήσεως,θέρμανση πισίνας και δε συμμαζεύεται.Επίσης δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί δεν αξιοποιεί ο Δήμος μόνος του τα κτίρια που διαθέτει για να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες που είναι στο νοίκι.Κάναμε τόσο αγώνα να πάρουμε το Ξενία για να το δώσουμε κάπου αλλού,να εισπράξουμε το νοίκι από τον ιδιώτη για να ξεχρεώσουμε το νοίκι για μια άλλη υπηρεσία σε άλλον ιδιώτη;ΟΥΓΚ.Ότι κάναμε στο Βυζάντιο θα γίνει και στο τουριστικό;Τι ρεπορτάζ θα κάνει ο Μάνεσης μετά από τέσσερα χρόνια όταν ξανάρθει στην Άρτα;Πάλι καραγκιόζ μπερντέ θα βρει το Μουσικό σχολείο.
 Την κυριακή το πρωί,αυτόπτης μάρτυρας:δίπλα στο Εν Άρτη,το μοναδικό λεωφορείο με τουρίστες που επισκέφτηκε την Παρηγορίτισσα,έμεινε κολλημένο να κορνάρει επί μισή ώρα.Ένας συγκοινωνιολόγος φυσικά κοστίζει,αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να τον πληρώσει και να το φχαρηστηθεί ο Δήμος γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.Εάν θελήσουν δυο φιλότεχνες κυρίες από τα Ιωάννινα να επισκεφτούν Τρίτη απόγευμα τη Δημοτική Πινακοθήκη,με την αγορά ανοιχτή,πού θα τις συμβουλέψεις να παρκάρουν;Εάν βρουν καμιά σήμανση για τα πάρκιν στον περιφερειακό,θα τις πείσεις να  παρκάρουν στην ερημιά και στο σκοτάδι ή θα τις συμβουλέψεις να φέρουν οκτώ βόλτες και να καταλήξουν να καβαλήσουν τα νέα υπέροχα πλατιά πεζοδρόμια,για "μισή ωρίτσα";Περπάτησες πρόσφατα τον δρόμο Στάθη από το παραποτάμιο μέχρι την Βλαχέρνα,όπως κάνουνε μιλούνια κάθε Σαββατοκύριακο που έχει ήλιο;Τραβεστί δρόμος ούτε για αυτοκίνητα,επικίνδυνος και για τους πεζούς γιατί εκτός από το χώμα,εκσφεντονίζονται πέτρες άμα περάσει κάποιος βιαστικός.Πρόταση;Άσφαλτος.
 Ποιός θέλει άλλη πρόταση;Χριστουγεννιάτικο χωριό,το καλύτερο,το εντυπωσιακότερο,το ακριβότερο της Δυτικής Ελλαδος μέσα στο Κάστρο,για ένα μήνα τα Χριστούγεννα!Πόσα λεωφορεία με μικρούς και μεγάλους δεν ταξίδεψαν φέτος στα Τρίκαλα;Θες άλλη πρόταση;Σε κάθε γιορτή και επίσημη εκδήλωση του Δήμου ή άλλων φορέων,αρχαιολογικού μουσείου,Πινακοθήκης κλπ να παίζουν μουσική με το αζημίωτο τμήματα του ΤΕΙ ή το μουσικό σχολείο ή οι Αρτινές μουσικές ιδιωτικές μπάντες,όχι για ώρες,για μέρες,καλεσμένος κι ο Μουζουράκης,να τους παρακολουθήσει.Την αρχή κάντην εσύ πρώτος:στον λευκό χορό κάλεσε τα αλάνια του ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής και τους δασκάλους με τα παιδιά του μουσικού σχολείου,να μην σας χωράει η πλατεία Μονοπωλίου.Βάλτους δύσκολα,είμαι σίγουρος τα παίζουν όλα!Θες κι άλλη πρόταση;Να δοθεί άμεσα χώρος για στέγαση και υποδομές σε όσους(και είναι πολλοί)κάνουν wind surf ή kite στην Κορωνησία,εκεί να δεις προβολή!Δε μπορείς να φανταστείς από πόσο μακρυά έρχονται για το γούστο τους.Το αυτό και στους αεραθλητές με παραπέντε κτλ στο Γρίμποβο.Γη και ύδωρ στους φοιτητές που ντροπή μου,δεν ξέρω καν πόσα τμήματα έχουν παραμείνει!Θα πρεπε να είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της πόλης.Πόσα πράγματα δε θα μπορούσαν να κάνουν οι φοιτητές της πληροφορικής και δικτύων,της αρχιτεκτονικής τοπίου,της φυτικής και ζωϊκής παραγωγής αν τους προσκαλούσαμε μαζί με τους καθηγητές τους,να πειραματιστούν στην Κόπραινα,στο Πέτα,στη Βλαχέρνα,στην Κορωνησία μέσα στην πόλη,ολούθε;Πόσα και πόσα κοινοτικά προγράμματα δε θα υπήρχαν να εκμεταλλευτεί ο Δήμος(Αρταίων όχι Τρικκαίων);
 Για να καταλήγω:εάν υπάρχουν χρήματα,no problem.Μας πείσανε όμως ότι χρήματα δεν υπάρχουν.Πήγαινε πες στις οικογένειες των Δημοτικών αστυνομικών που τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας ότι για τα δυο διατηρητέα που αγοράστηκαν με χρήματα του Δήμου,χρειάστηκαν αγώνες και θα σου πουν κι αυτοί πόσοι αγωνίστηκαν για πάρτη τους.Εάν λοιπόν δεν υπάρχουν χρήματα,τα λιγοστά,πρέπει να ξοδεύονται για δημόσιες παροχές και δομές που αφορούν όλους ή τουλάχιστον τους περισσότερους.Αυτά τα λέω σαν ενεργός πολίτης.Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι δική μου δουλειά να φέρνω προτάσεις και να υλοποιώ. Οι αιρετοί,υποτίθεται ενεργοί πολίτες ήταν,όταν εκλέχτηκαν.Τι στο καλό;Λοβοτομήθηκαν στην πορεία;
 Πρόταση τελευταία:Στάθη,Γρηγόρη,δάσκαλε Βλαχοπάνο,συγκροτήστε ψηφοδέλτιο μαζί με τον Αλέξη Κατσαδωράκη,τον Μπανιά και τον Γκανιάτσα και άλλων ενεργών,σας έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην επιλογή των λοιπών υποψηφίων.Και με την εκλογή σας και τον ορισμό δημάρχου,θα έρθω με το username και το password για αποδεικτικά στοιχεία,να σπάσω την ανωνυμία μου,να με διορίσετε Γραμματέα,να προσφέρω κι εγώ τις υπηρεσίες μου,όχι τζάμπα εννοείται! 

7 σχόλια:

 1. Υπέροχο !!!!!!
  Ίσως οι καλύτερες προτάσεις που ακούσαμε ή μάλλον διαβάσαμε ποτέ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε.Δεν πήγε ποτέ κανένας χαμένος από έναν blogger!

   Διαγραφή
 2. Χαρά μας να διαβάζουμε τέτοια κείμενα!!!!
  Περιμένοντας με ανυπομησία νεότερά σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε έχεις απίστευτη γραφή.Εσύ και ο τηλεβόας γράφετε έτσι.Απολαμβάνω όλα τα κείμενά σου.Εύχομαι Υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια,εύχομαι το αυτό και σε εσάς.

   Διαγραφή
 4. Απαντήσεις
  1. Μου αρέσει που σας αρέσει το ημερολόγιό μου,ευχαριστώ.

   Διαγραφή