Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Διεθνής Αρτινός Καζαμίας. Μάρτς 2023 ή αλλιώς おはようステーキ

 


Τον Μάρτη του 2023 αναδεικνύεται σε όλο τουω το μεγαλείο  το Αρτινό Επιχειρειν, η  καινοτομία, η μεθοδικότητα και το ξεβλάχεμα των Αρτινών! Την ώρα που επιχειρήσεις στην Άρτα εδώ και χρόνια κλείνουν ή παίρνουν φωτιά, υπάρχουν υγιείς, υγιέστατες οικογένειες που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της βιομηχανικής επανάστασης της πόλης. Όρεξη για δουλειά μόνο να υπάρχει και για πολλά κερδη και οι ευκαιρίες βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας. 

Μετά λοιπόν από την τεράστια επιτυχία που έτυχε ο καθαρόαιμος  οξύρρυγχος της Άρτας που έκανε γνωστό το εντόπιο χαβιάρι στα πέρατα της οικουμένης, νέα ντόπια προϊόντα με ονομασία ΠΟΠ έρχονται να

προστεθούν στην παλέτα της υψηλής γαστριμαργίας της πόλης. Το χαβιάρι έχει από καιρό μπει στο Αρτινό τραπέζι και έχει στρογγυλοκαθίσει εκεί που του αξίζει. Οι Αρτινοί τρώνε το χαβιάρι με τις κουτάλες στο πρωινό τους, το απολαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο σαν υγιεινό σνακ, τα καφέ και τα μπιστρό της πόλης το σερβίρουν για να τρατάρουν μαζί με το τσιπουράκι ή το κρασάκι τους μερακλήδες. Δεν λείπει ποτέ το χαβιάρι από τα κυρίως, καθώς συνοδεύει στο σπίτι ή στις ταβέρνες  τις φακές, τα παϊδάκια, τα πιτόγυρα, τις πίτσες, το στιφάδο, την ταπεινή φασολάδα, το στουμπηγμένο κρεμμύδι, ενώ αποτελεί την τέλεια επιλογή της νηστείας. Άσε που αποτελεί και το τέλειο αφροδισιακό για άντρες και γυναίκες που θα θέλουν να κολάσουν τους συντρόφους και τις ξεπέτες τους. Οι Αρτινοί και οι Αρτινές λοιπόν καταναλώνουν χαβιάρι σαν τρελοί και τρελές. 

Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα του μαύρου χρυσού με την εκλεπτυσμένη μυρωδιά, οι Αρτινοί επιχειρηματίες ανακαλύπτουν την πυρίτιδα σε νέα προϊόντα που η ευλογημένη Αρτινιά μάνα Γη μπορεί να  δημιουργήσει. Σειρά παίρνει η εκτροφή βοοειδών που τόσο ταιριάζει στον τόπο μας. Βόδια και μοσχάρια εκτρέφονται για να γίνουν περίφημες μπριζόλες Kobi. Wagyu μπριζόλες Άρτας, έρχονται να κατακλύσουν την αγορά στα ακριβότερα εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ οι συμπολίτες μας με κάθε ευκαιρία το τσικνίζουν με τα πανάκριβα κρεατικά. Παράλληλα, χρυσές δουλείες κάνει κτηνοτρόφος της περιοχής που έχει κοπάδια από αρνιά Νέας Ζηλανδίας (μέσα από τη Νέα Ζηλανδία) που τα εκτρέφει και εκμεταλλεύεται το περίφημο παϊδάκι τους αλλά και το πλούσιο και διάσημο  μαλλί τους. Άλλος επιχειρηματίας της πόλης, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και μας γνωρίζει το εκλεκτό κρέας του κροκόδειλου.   Για τον σκοπό αυτό, έχει στήσει φάρμα κροκοδείλων στην Κόπραινα που αποτελεί αξιοθέατο καθώς συρρέουν πολλές οικογένειες(μάλιστα αρκετοί παίρνουν μαζί τους και τις πεθερές τους) για να θαυμάσουν από πολύ κοντά τα φονικά πλην πεντανόστιμα ερπετά. Στην παραγωγή πρόκειται να διατεθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η περίφημη Αρτινή βότκα, Αρτινό bourbon ουίσκι, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και εργαστήρι χειροποίητων πούρων καθώς και αποστακτήριο  εκλεκτών προϊόντων ελαίου   κάνναβης  CBD για να εκμεταλλευόμαστε κάθε χρήση της και να μην πάει τίποτε χαμένο από την φούντα που καλλιεργείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου