Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Καζαμίας 2016. Ιούνιος ή αλλιώς o Πιπίνος,το Πιπινάκι

Ο Ιούνιος έφτασε και η πόλη της Άρτας για μια ακόμα φορά μονοπωλεί στα νέα και στα γεγονότα. Η πόλη που  ανέθρεψε άνδρες γνωστούς στα πέρατα της οικουμένης. Που΄ναι πρώτη στα γρόσια και στα γράμματα.( Εξαίρεση αποτελεί ο θείος μου ο Νώντας ο βουλκανιζατέρ,που΄ναι πρώτος στα γράσα,αλλά δεν τα΄παιρνε τα γράμματα,οπότε μοιραία μέχρι το Μενίδι μόνο έχει πάει, άντε και μια φορά για την ΑΕΚ στην Αθήνα αλλά έπαθε αγοραφοβία στο γήπεδο κι έτσι δεν το κουνάει ρούπι από το συνεργείο του.)
Η πόλη όμως, λόγω εντοπιότητας της κυβερνήσεως ,πάει σφαίρα! Ο Αλέξης,ο Αλεξάκος, το δικό μας παιδί, έχοντας συμπαραστάτισσα το Ολγάκι μας, λύνει και δένει. Ο Πάνος, ο «μας ψεκάζουν» ,  Καμένος, τον έχει στα ώπα ώπα, το δικό μας το παιδί και θέλει μόνο το καλό του. Γι’αυτόν το λόγο και ύστερα από το στραπάτσο που πήγαμε να πάθουμε με την επίσκεψη του Ολάντ, τότε που ο Αλέξης έπιανε τον καβάλο του την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, παίρνει δραστικά μέτρα. Κάνει χρήση της εξουσίας του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και καλεί τον Αλέξη επίστρατο, να περάσει πάλι τη βασική εκπαίδευση και να τριφτεί λίγο στις προσοχές και τις ημιαναπαύσεις που τα’χει λίγο ξεχασμένα. Λόγω του ΑΣΜ του,ο Αλέξης πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Άρτας(έχει βύσμα από παλιά τον ειδικό επί του στρατοπέδου,Γιώργο Στύλιο), ενώ αναπάντεχα
προκύπτει  εμπλοκή γιατί ο Αλέξης είχε υπηρετήσει στο Ναυτικό .
Κανένα πρόβλημα όμως για τον Πάνο που έχει γεννηθεί για μεγάλα και χοντρά πράγματα και γι’αυτό το λόγο τρώει όλο το φαγητό του και βρίσκει λύση στο πιτς φυτίλι! Ο Αλέξης θα παρουσιαστεί στο νεοϊδρυθέντα  Ναύσταθμο  Άρτας  με τις πολυτελέστατες εγκαταστάσεις του στο Πουρνάρι 1.Για το λόγο αυτό μετασταθμεύουν στην τεχνητή μας λίμνη, δύο υποβρύχια,τον Πιπίνο κι άλλο ένα απ’αυτά  που γέρνουν,έτσι για να’χει να βαράει σκοπιές ο Αλέξης κοντά στο σπίτι του.
Οι Αρτινοί έχουν μεγάλη παράδοση στη ναυτοσύνη, άσχετο αν μπαίνουν στη θάλασσα μόνο στα μέσα Αυγούστου, τότε που το θερμόμετρο βαράει 40άρια. Οι ναυτοπρόσκοποι της Άρτας βρίσκονται στο πλευρό του Πρωθυπουργού μας και τον βοηθούν να περνά ευχάριστα, τις ατέλειωτες ,βαρετές ώρες της σκοπιάς του, διδάσκοντάς τον να φτιάχνει ναυτικούς κόμπους. Ο Αλέξης αποδεικνύεται ατσίδας, από υπερβάλλον ζήλο μάλιστα μπλέκεται σε τόσο σφικτό κόμπο που τελευταία στιγμή αποφεύγεται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας,όπου παραπέμπεται στα έκτακτα ,να του κόψουν το χέρι που μπλέχτηκε σε άλυτο ναυτικό κόμπο. Όμως και ο Ναυτικός όμιλος Κορωνησίας είναι στο πλευρό του Αλέξη, ενώ ο Κωστάκης ο Μπόβολος γίνεται κολλητάρι με τον πρωθυπουργό και τον μυεί στα μυστικά του kite surf στις λιγοστές εξόδους, γιατί τον πάει εμπλοκή η υπηρεσία, τον  Αλέξη. Και ο πρόεδρος της Κωστηλάτας  θέλει να επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό στο πρώτο επισκεπτήριο στον Ναύσταθμο, αλλά μόνο με την ιδέα ότι θα βρίσκεται κοντά στο νερό, τον πιάνει ναυτία, καθότι εξ ορισμού βουνίσιος και μπουρτζόβλαχος, μόνο από γκλίτσες ξέρει και το δείχνει, τιμή του και καμάρι του, στα κανάλια! Εκεί που υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα είναι στην καραβάνα κάθε μέρα. Ο μάγειρας του Ναυστάθμου, είναι επαγγελματίας μπαρμπέρης που τον βαφτίσανε μάγειρα για τις ανάγκες της θητείας του και το φαγητό που μαγειρεύει ξεπατικώνοντας τον τσελεμεντέ που έδινε το Έθνος της Κυριακής,  δεν κάνει ούτε για τροφή για τους κυπρίνους της τεχνητής λίμνης. Την κατάσταση έρχεται και την παίρνει πάνω της η Όλγα Γεροβασίλη. ’Έρχεται και μετακομίζει στη γενέτειρα μαζί με ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και μεταξύ συντονισμού και briefing στα κανάλια, προλαβαίνει και φτιάχνει γιουβαρλάκια που είναι το αγαπημένο φαγητό του Αλέξη και του τα πάει σε ταπεράκι μέχρι την πύλη του Ναυστάθμου.
Μαζί με το Ολγάκι, μετακομίζει και ο Μαργαρίτης στην Άρτα, για λίγες εμφανίσεις,  σε χώρο-πίστα μπουζουκίων που αναζητείται, μέχρι να ολοκληρώσει τη βασική του εκπαίδευση ο Αλέξης και επιστρέψει το Ολγάκι στην φυσική έδρα της κυβέρνησης την υδροκέφαλη Αθήνα που τα’χει συγκεντρώσει όλα και δεν έχουμε και μεις οι αρτινοί ένα θέατρο να πάμε να παρακολουθήσουμε, έπρεπε να πάει ο Τσίπρας φαντάρος για να διασκεδάσουμε στα μπουζούκια!. Οι Αρτινοί λοιπόν δε χάνουν ευκαιρία και του δίνουν και καταλαβαίνουν, ρίχνοντας τις ζεμπεκιές τους στον Μαργαρίτη κάθε βράδυ και βλέπουν από πρώτο χέρι τα καλά της παραμονής του στρατοπέδου στην πόλη μας! Η κυβερνητική εκπρόσωπος μάλιστα σε μια συμβολική πράξη, αυτοπροτείνεται μόνη της, να στελεχώσει το στρατόπεδο της περιοχής, όταν υπογράψει το ΦΕΚ ο Καμένος για τις γυναίκες στο Στρατό,ενώ λόγω ύψους δε θα’χε πρόβλημα να υπηρετήσει και στους Εύζωνες! Αυτό όμως που ήδη λειτουργεί πιλοτικά στην Άρτα, μαζί με το Ναύσταθμο, είναι το πρώτο στρατιωτικό λύκειο του Καμένου, όπου το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών επικεντρώνεται σε λύση- αρμολόγηση G3A3, σε πυρ και κίνηση κι αντί  για γυμναστική, χτυπάνε μια 20άρα πορεία κάθε μέρα, έτσι για να ξεπιαστούν. Οι Αρτινοί γονείς βάζουν τα μέσα και τα έξω τους για να μεταγράψουν τα παιδιά τους από τα άλλα μπας κλας σχολεία, στο Στρατιωτικό Λύκειο που την έχει σίγουρη την αποκατάσταση. Προβληματισμός όμως  προκύπτει όταν κατά την διάρκεια των καθιερωμένων καταλήψεων, οι μαθητές του Στρατιωτικού Λυκείου, οχυρώνονται πίσω από τη σιδερένια πόρτα του λυκείου με φούμο στα πρόσωπά τους και απειλούν όποιον αγανακτισμένο γονέα πλησιάσει με χειροβομβίδες και ΗΚ11 αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία και για το πανεπιστημιακό άσυλο. Ο Αλέξης από τον Ναύσταθμο Άρτας, στέλνει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη του στους μαθητές του Στρατιωτικού Λυκείου, ενώ ζητά από τον Καμένο να τον πάει μετάθεση στο Λύκειο όπου σκέφτεται να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του 15μελούς.Κάπου εκεί επεμβαίνει η μητέρα του Πρωθυπουργού που σα γνήσια Ελληνίδα μάνα, αποπαίρνει τον κανακάρη της και τον επαναφέρει στην τάξη, απειλώντας τον ότι αν δεν κάτσει φρόνιμα δε θα τον αφήσει να πάει πενταήμερη με το στρατιωτικό λύκειο στα οχυρά του Ρούπελ. Έτσι κι ο Καμένος, με την παρέμβαση μάνας Τσίπρα, γλιτώνει τα χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου