Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016.Αύγουστος ή αλλιώς τα μπάνια του ξωτικούΗ θερινή ραστώνη και η ανάγκη του λαού για τα καθιερωμένα μπάνια του, φέρνουν πάλι πίσω στην πόλη μας, το πολυαγαπημένο τρενάκι. Ένα  τρενάκι που μας έφυγε απροειδοποίητα μια κρύα νύχτα κάπου εκεί, μετά τα Χριστούγεννα και έκτοτε χύθηκαν τόνοι μελάνης, για την τύχη, του από έγκριτα δημοσιογραφικά χεράκια. Το τρενάκι, μαζί με τα ξωτικά που το συνόδευαν, επέστρεψε στην πόλη που το λάτρεψε! Αυτή τη φορά ο επιχειρηματίας που το διαχειρίζεται και ο Δήμος, έδωσαν τα χέρια και το τρενάκι ξεκινά νέες περιπέτειες με τζαμπέ διαδρομές για μπάνια. Η πόλη μετά την τεράστια επιτυχία που είχε με το παραμυθένιο κάστρο, της ζητήθηκε να μεταλαμπαδεύσει το know how και σε γειτονικές πόλεις με κάστρο και τη σκυτάλη παίρνει η Πάργα. Μετά την αδελφοποίηση λοιπόν με την όμορφη τουριστική πόλη(όχι τόσο όσο η Αρτούλα μας,αλλά ντάξ), ο μουντζούρης ξεκινά διαδρομές αλέ ρετούρ για να μεταφέρει τους προνομιούχους Αρτινούς από την πλατεία, μπροστά στον Αη- μήτσο, κατευθείαν στην
κεντρική παραλία της Πάργας. Το τρενάκι θα περνά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου τα χαρούμενα ξωτικά θα ενθαρρύνουν να ανέβουν
 στο τρενάκι, τους λιγοστούς ξεχασμένους Αρτινούς και Αρτινές που δε λάκισαν από την πόλη,όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν κάθε καλοκαίρι Αύγουστο μήνα. Η διαδρομή θα είναι απολαυστική.
Η χαμηλή ταχύτητα του τρενακίου, θα κάνει τη μετάβαση στην Πάργα μια αξέχαστη εμπειρία. Ο επιβάτης του χριστουγεννιάτικου τρένου θα έχει τη  μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει τις ομορφιές της μοσχομυρισμένης Κερασούντας,  και του μνημείου ρυμοτομίας -Λούρου, ενώ μετά τη στροφή στο Κανάλι που θα πιάνουμε θαλάσσιο μέτωπο, η αύρα σα χάδι στο πρόσωπο, θα είναι βάλσαμο για τους επιβάτες που θα βρίσκονται στα όρια να πάθουν θερμογενή καταπληξία.
Η μοναδική στάση που θα κάνει το τρενάκι, θα είναι στο jumbo, εκεί που και καλά μπαίνεις για να ρίξεις μια ματιά και βγαίνεις έχοντας αγοράσει κάλυμμα τουαλέτας, δυο τράπουλες, ρακέτες, πλαστελίνες play doh, βρακιά, αρωματικό αυτοκινήτου, καραμέλες, δυο παραμύθια για τα ανιψάκια, φουσκωτό, ομπρέλα και καθίσματα θαλάσσης, σχολική τσάντα, φιγούρα star wars και σύρμα για τα πιάτα και τις κατσαρόλες. Μετά από μια μοναδική οδηγική εμπειρία, το τρενάκι θα πιάνει της  Πάργας τον ανήφορο σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες.
Εκεί οι Αρτινοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της αδελφής πόλης για κανένα τεταρτάκι σκάρτο, μέχρι το χριστουγεννιάτικο τρενάκι  να κάνει τη μανούβρα του κι ο οδηγός να πάει προς νερού του. Οι προνομιούχοι επιβάτες θα τινάζουν την άμμο από τα πόδια τους και θα παίρνουν ανανεωμένοι και χαρούμενοι το δρόμο της επιστροφής, αφού κάνουν μια σύντομη περιήγηση μέσα από τα στενά και τις ομορφιές του θερινού θέρετρου, σταματώντας και κάνοντας τον σταυρό τους μπροστά από το Μotley με τις γλυκάρες τους. Η στάση στο διπλανό fish spa,καταργήθηκε από την τελευταία φορά που η θειά μου η Μαρίτσα ξέκανε όλο τον θαλάσσιο πληθυσμό του καταστήματος, όταν επιχείρησε να κάνει θεραπεία άκρων και τα δύσμοιρα ψαράκια αποδεκατίστηκαν.
Οι ευτυχείς Αρτινοί θα βρίσκονται πίσω στην πόλη μας αργά το βράδυ και ένα χαμόγελο ευτυχίας θα είναι ζωγραφισμένο στα χείλη τους( τη στιγμή μάλιστα που δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή), ενώ δε θα είναι λίγοι κι εκείνοι που δε θα κατεβαίνουν από το χριστουγεννιάτικο τρενάκι.Θα βολεύονται το βράδυ στα άνετα καθίσματα του χριστουγεννιάτικου τρένου για να αρπάξουν έναν υπνάκο και να απολαύσουν  την επομένη άλλο ένα τζαμπαντάν μπανάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου