Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Καζαμίας 2017.Ιανουάριος ή αλλιώς,"αλλά δεν το ξέρουμε ακόμη..."

Το 2017 μας μπήκε και ξέχωρα από τα δικά μας προβλήματα,όσο και να εθελοτυφλούμε, υπάρχουν και ζουν δίπλα μας άνθρωποι με πολλά,αληθινά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Στη δομή ανοιχτού τύπου Φιλιπιάδας, το πρόβλημα της Ηπατίτιδας Α που μεταδίδεται με τις τροφές και το νερό,από κακή υγιεινή και τουαλέτες, αποκαλύπτεται στις πραγματικές του διαστάσεις.Λόγω των ανύπαρκτων  συνθηκών,έστω και στοιχειώδους υγιεινής, 10 παιδάκια ηλικιών από 4 έως 15 ετών,βρέθηκε ότι πάσχουν από Ηπατίτιδα Α.Οι κάτοικοι της γειτονικής κωμόπολης, είναι ανάστατοι, κλείνουν τους δρόμους και απαιτούν ενημέρωση και
δράσεις από την Πολιτεία. Η όλη κατάσταση βαίνει απειλητική, διαταράσσοντας τη ζωή τόσο των κατοίκων της πόλης της Άρτας  και της Φιλιπιάδας, όσο και  των μεταναστών που η μοίρα τους έφερε να ζουν κοντά μας.
 Και κει που δε φαίνεται φως στον ορίζοντα, συμβαίνουν πράγματα που κανείς(κανείς όμως) δεν τα περιμένει.Πρώτοι παίρνουν πρωτοβουλία οι καθ ύλην αρμόδιοι,δηλαδή οι γιατροί της Άρτας και της Φιλιπιάδας:σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος,μπαίνει μπροστά,όπως θα έπρεπε να κάνει από την αρχή εξάλλου.Στο νοσοκομείο της Άρτας νοσηλεύονται οι μικροί ασθενείς μέχρι να εξασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.Με ανακοινώσεις και ενημερώσεις πρόσωπο με πρόσωπο με όλους τους φορείς,οι ιατροί των πόλεών μας,δίνουν τον καλύτερο επιστημονικό εαυτό τους   και αναλαμβάνουν την ενημέρωση και  τη νοσηλεία των παιδιών που κινδυνεύουν να περάσουν βαριά την Ηπατίτιδα, ενώ σε δυο ημέρες ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση του εμβολιασμού όλων των μεταναστών.Εξηγούν στους πολίτες ότι η συγκεκριμένη Ηπατίτιδα,δε διαφέρει σε τίποτε από την Ηπατίτιδα από την οποία κινδύνευαν και οι παππούδες   μας όταν πήγαιναν στο "μέρος" πριν από χρόνια και η λέξη βιολογικός καθαρισμός ήταν εξωτική! Και για την οποία εξάλλου όλοι μας εμβολιαζόμαστε, εκτός από μερικούς μοντέρνους γονείς που έχουν πειστεί ότι τα εμβόλια κάνουν κακό.
  Τη σκυτάλη,παίρνουν ιδιώτες μηχανικοί της Άρτας και της Φιλιπιάδας που λόγω κρίσης έχουν αναδουλειές και πρόσφατα ανακάλυψαν την άνεση του καναπέος και του Netfix.Με τη βοήθεια και τη συνεργασία των Δήμων Άρτας και Φιλιπιάδας, βρίσκονται τόσο τα υλικά όσο και τα συνεργεία που με τη βοήθεια ανδρών-μεταναστών που είναι ικανοί να βοηθήσουν, καταφέρνουν σε μια μόλις εβδομάδα,να περιποιηθούν το χώρο του στρατοπέδου και να φτιάξουν τουαλέτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους και να ενωθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.Παράλληλα εξασφαλίζουν άφθονο τρεχούμενο,καθαρό νερό. Άλλοι επιχειρηματίες της περιοχής με δικές τους δωρεές, παρέχουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς και τρόφιμα που βρίσκονται σε έλλειψη  που σίγουρα θα βοηθήσουν να αναρρώσουν τυχόν ασθενείς που ταλαιπωρούνται από τις ίδιες ιώσεις που ταλαιπωρούμαστε και μεις εξάλλου,στη δικιά μας,ξέχωρη κοινότητα.
 Η έμπρακτη προσφορά των κατοίκων όμως, δε σταματά εκεί.Τα σχολεία,όλα τα σχολεία της περιοχής, ανοίγουν για τα μικρά μεταναστάκια.Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων με ανακοινώσεις τους,καλούν τα παιδιά των μεταναστών να πάνε σχολείο μαζί με τα δικά τους παιδιά και να πάρουν την ίδια ελληνική παιδεία για την οποία υποτίθεται ότι είμαστε περήφανοι και την οποία μεταλαμπαδεύαμε εξαπανέκαθεν στους βαρβάρους, στα πέρατα της Γης. Και για τους μεγαλύτερους όμως, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και οι τεχνικές σχολές είναι ανοικτά.Οι μεγαλύτεροι μετανάστες αντί να κάθονται όλη μέρα στον καταυλισμό και να κλαίνε τη μοίρα τους, είναι ευπρόσδεκτοι από τα σχολεία μας να μάθουν μια τέχνη,αν δεν ξέρουν ήδη να κάνουν κάτι.
 Μ'αυτά και μ' αυτά, ο κίνδυνος της Ηπατίτιδας αλλά και άλλων λοιμωδών νόσων, στον καταυλισμό, εξαλείφεται.Οι κάτοικοι επιστρέφουν εφησυχασμένοι στην καθημερινότητά τους και οι μετανάστες παύουν να θεωρούν τον εαυτό τους στο περιθώριο και βρίσκουν αφορμή να εργάζονται κι αυτοί σε διάφορες δουλειές που έκαναν πριν τον ξεριζωμό τους,ενώ αρκετοί από αυτούς καταφέρνουν να φθάσουν σε συγγενείς που τους περιμένουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,ανεμπόδιστα.
 Στο νοσοκομείο όμως που νοσηλεύονται τα 10 μικρά παιδιά και καταφέρνουν να ξεπεράσουν την ασθένειά τους (το καθένα από αυτά, άλλο βαριά και άλλο πιο ανώδυνα) έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα!  Ένας από τους μικρούς ασθενείς που θα γιατρευτεί, θα είναι ο πρόγονος ενός σημαντικού ανθρώπου. Σε τρεις γενιές ,ο μικρός μετανάστης που σήμερα ταλαιπωρείται άθελά του από Ηπατίτιδα Α, θα δώσει έναν σπουδαίο επιστήμονα που θα ανακαλύψει τον τρόπο να παράγονται μεγάλες ποσότητες νερού από την ηλιακή ενέργεια, εύκολα και σχεδόν ανέξοδα.Η ανακάλυψη για την ανθρωπότητα είναι τεράστια,καθώς ο κίνδυνος να εκλείψει το νερό σε 100 χρόνια έχει γίνει ο νούμερο ένα απειλητικός παράγοντας και το νερό το πιο ακριβό αγαθό.
Από ένα άλλο μικρό άρρωστο(για την ώρα) μεταναστάκι, σε 5 γενιές θα γεννηθεί ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης που με την αποστολή στην οποία θα συμμετέχει, θα ανοίξει ο δρόμος για τον εποικισμό σε  ξένους πλανήτες, σε συνθήκες τόσο ιδανικές που ούτε σε ταινίες επιστημονικής  φαντασίας δε μπορούμε να φανταστούμε!
 Άλλος ένας μετανάστης που κινδύνευσε από την Ηπατίτιδα, θα δώσει σε δυο γενιές τον ηγέτη γειτονικής χώρας που θα σαγηνεύσει με το λόγο του και τη φυσιογνωμία του τον Λαό του και θα δώσει λύση όχι μόνο στα προβλήματα τα εσωτερικά,τα δικά τους,αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τις ενέργειές του, θα συμβάλει στην αποστρατικοποίηση της Μεσογείου,ενώ χέρι χέρι με άλλους ηγέτες που βρήκε πρόθυμους,θα βοηθήσει να λυθούν προβλήματα ετών.
  Μία από τις μικρές μετανάστριες που ασθένησαν και παραλίγο να καταλήξει αν δεν τη βοηθούσαν οι ιατροί του νοσοκομείου μας, θα είναι η κορυφή του γενεαλογικού δέντρου που σε 6 γενεές θα έχει τον επιστήμονα που θα ανακαλύψει τη θεραπεία  του καρκίνου αλλά και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών, τύπου Πάρκινσον και σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 Τέλος το πιο μικρό άρρωστο μεταναστάκι, σε δυο μόλις γενιές θα δώσει τον απόγονο που θα ζήσει,θα μεγαλώσει και θα πάρει την ελληνική παιδεία που πήραμε όλοι μας(με τα λίγα καλά και τα πολλά στραβά της) και μέσα από ελληνικό πανεπιστήμιο, θα ανακαλύψει ένα πλασμίδιο με το γεννητικό υλικό του οποίου, θα συνδυαστεί η φωτοσύνθεση με αερόβια και αναερόβια ζύμωση και μέσα από την όλη διαδικασία θα παραχθεί ενέργεια με τη διάσπαση μορίων νερού, χωρίς καμία επιβάρυνση για το περιβάλλον και θα λύσει το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα, δίνοντας τέλος στην κλιματική αλλαγή και αφορμή να ζουν όλοι ειρηνικά κι αγαπημένοι.

Όλο αυτό το μικρό θαύμα,θα συντελεστεί εδώ.
Στον κόσμο μας.
Από εμάς.
Και θα γίνει ερήμην μας.
Αλλά δεν το ξέρουμε ακόμη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου